hansvanderlijke.nl

Etalage

Zere dikke toon

Zere dikke toon

Het begunde der mit dat wie op verziede zollen. Mor zo as wie aaltied doun noa t eten: eerst n rondje Eemskenoal-Opwierde. Wie wazzen net op pad dou Hans wat strampelg begunde te lopen. Wat der loos waas? Dikke toon dee hom zo zeer dat e nait gewoon lopen kon. -Dij...

Lees meer
Zondag – Rustdag

Zondag – Rustdag

Na de lunch gaat Hans de tuin in en ik loop wat rond.
Dat maakt me onrustig en ik pak de fiets.
Geen knooppuntentocht maar op gevoel af kijken waar ik terecht kom.

Lees meer
Gotland – het was mooi

Gotland – het was mooi

Het boek is naar de drukker maar dat betekent niet dat het gedrukt is. We hebben al weer heel wat keren heen-en-weer gemaild. Dan dit nog even, dan dat nog even aanpassen. Dus af en toe even stil staan bij wat ik geschreven heb.

Lees meer
Een Aap in Mooie Kleren

Een Aap in Mooie Kleren

Wow ik was op zoek naar inspiratie voor een stukje op mijn website en kwam terecht in een geschreven dagboek notitie van maart 1994. Een eerlijk maar ook rauw verslag van momenten uit mijn leven waarvan ik denk – hoe kan ik daar ooit een verhaal van maken zonder mensen te kwetsen of zonder mijzelf te kort te doen.Te rauw om te gebruiken voor een website-stukje.
Wel een droom gevonden van maart 2010 die ik heb verwerkt.
Een aap in mooie kleren.

Lees meer
Liestjes ien mien kop

Liestjes ien mien kop

Eind en begin of je wilt of niet, je ontkomt er niet aan. Naast alle lijstjes waar ik over las, had ik al eigen lijstjes waar ik ook wel weer van af wil. Misschien helpt het gedichtje met de foto’s van het jaar rond.

Lees meer