hansvanderlijke.nl

Het laatste-dingen-briefje handel ik af. In mijn ogen waardevolle bezittingen moffel ik weg op oninteressante plekken. Hans gooit de afvalbakken leeg, dekt de tafel en kookt de laatste eitjes, maakt de laatste bessen schoon en zet de overgebleven yoghurt in een bakje op tafel, omdat het zonde is om weg te gooien.

Met moeite werk ik wat brood naar binnen, mijn eitje is voor Hans, er is geen tijd om te wachten tot ik eindelijk zo ver ben om het op te eten, meestal zo tegen vier uur ’s middags.
Mijn gedachten dwalen af naar de kinderen…

De Duitse zender op de radio maakt melding van ‘onze‘ file, dat stemt tevereden. Uit wat er verder allemaal in snel Hoogduits wordt gezegd maak ik op dat de weg 2 tot 4 uur afgesloten is. Er komen dan 6000 motorrijders langs, op weg naar een plaats in de buurt, om daar alle motorrijders te herdenken die het afgelopen jaar bij verkeersongevallen om het leven zijn gekomen.
Ik ben blij dat wij net voor de afsluiting over deze weg rijden en voel me schuldig omdat ik niet eerst aan doodgereden motorrijders denk. Dus denk ik nog een poosje aan doodgereden motorrijders.

Je kunt het boek rechtstreeks bestellen bij Pumbo, zij verzorgen de verzending.

Je vindt dit boek ook via bol.com  – Tinie Hoek

En je kunt mij ook mailen en een bestelling doen, dan stuur ik de bestelling naar je toe.

Veel plezier!