hansvanderlijke.nl

Orkney/Shetland – de tijd zal dit land niet vergeten

 

Auteur: Tinie Hoek
Genre: Reisverslag, reisboeken, fotoboek

 

€21,95

 

Bestel dit boek bij Boekenbestellen.nl

..of bestel dit boek bij Bol.com

Dit kun je verwachten:

Een bestemming gezien het wisselvallige weer en de koele zomers, voor ons niet geschikt om met een tent te gaan. Het is een heel reisschema geworden met appartementen op de eilanden. Leuk en spannend om de reis voor te bereiden en uit te zien naar de dag van vertrek.

Orkney met de veelheid aan archeologische opgravingen. Scara Brae en de Standing Stones of Stennes, zijn bekend maar verspreid over het eiland kom je bij iedere wandelroute sporen uit het verleden tegen. De vriendelijke heuvels eindigen vaak bij zee in ruige kliffen.

De Shetlandeilanden zijn ruiger dan Orkney, de kliffen hoger waartegen de golven van de oceaan omhoog klimmen. Water dat in de diepte klotst en schuim, vogels die op de richels hun jongen voeren. Uitzichten met het spel van meeuwen, Jan van Genten, Aalscholvers scherend over de zeespiegel en duikend naar voedsel.
En wij die ver daarboven wandelen langs de rafelranden van het eiland.

———

En na thuiskomst zeggen we … misschien dat we ooit nóg een keer…
zo mooi is het geweest.

 

Je kunt het boek rechtstreeks bestellen via Boekenbestellen.nl.  Je vindt dit boek ook bij bol.com of je kunt mij ook mailen en een bestelling doen, dan stuur ik de bestelling naar je toe.

Veel plezier!

Tinie