hansvanderlijke.nl

Dit boekje is een vervolg op de reis naar de Noordkaap. We hebben nog heel wat dagen voor ons maar naar ons gevoel is de vakantie voorbij. Tot we er achter komen dat dat niet zo is en we alsnog een mooie terugreis beleven. 

Van mijn dromen die worden vervuld blijkt een deel in de praktijk anders uit te pakken. In de droom van de reis naar de Noordkaap was alles mogelijk. Er waren geen tegenvallers of onzekerheden. Een droom is een ideaalbeeld. Je droomt alleen de dingen die je wilt voelen. Die je wilt meemaken. Wilt ervaren. Anders zou het een nachtmerrie zijn of een nare droom en die droom je niet uit vrije wil. Een dagdroom komt en gaat wanneer je dat wilt, wanneer je je toestaat om te dagdromen.
Al deze gedachten komen en gaan onder het rijden en het kijken naar het veranderende landschap en de luchten daar boven. Ik vraag aan Hans of hij ook van die gedachtenstromen heeft. Hij heeft ze ook.
Geen specifieke gedachten maar meer een komen en gaan van denkbeelden die voordat je er wat dieper over nadenkt al weer verdwijnen en plaats maken voor weer iets anders. Soms worden ze verdrongen door de omgeving, een wolkenpartij, de weg, de heuvels, een stroompje.
Het is nog vroeg in de middag als we in Kautokeino aankomen, na een slaapverwekkende tocht vinden we het prima om niet verder te rijden. In plaats daarvan verkennen we de omgeving.

In het Verkoophoekje kun je het boek bestellen.

Veel plezier!