hansvanderlijke.nl

Sterren kijken
Mijn kamer heeft twee ramen. Kijk ik door het ene raam naar de sterrenhemel dan zie ik sterren schitteren als ledlampjes maar ik zie ook veel donkere plekken. Kijk ik door het andere raam overvalt me een dromerig gevoel en zie ik bijna alleen maar sterren. Sommige heel helder of wat minder helder, sommige schitteren, andere lichten alleen wat op. Door dit raam zie ik bijna geen zwart.

Het is een droombeeld en ik denk dat mijn blik door het ene raam het verleden laat zien. Er waren goede dingen in mijn leven en minder goede en als ik wat te somber ben overheersen de minder goede dingen (zwarte leegtes).
Ik denk dat ik zo in beslag genomen werd door alles wat niet klopte en niet goed ging, dat er weinig energie overbleef om te zien wat er wel goed ging.
Een beetje zoals: pas als iedereen in mijn directe omgeving lekker bezig is, kan ik ook lekker bezig gaan.

Het andere raam laat het heden zien. Er is zoveel te doen, zoveel goeds en moois. Natuurlijk zijn er ook nu dingen minder fijn maar er zijn meer dingen wel fijn.
Het lichte wijst naar alles wat ik heb geleerd, wat ik heb gedaan, wat ik kan en ook doe. Mag doen en ook moet doen om in balans te blijven, om een goed leven te leiden.
Dankjewel mooie droom.